divendres, 23 d’abril del 2010

25A – Mollerussa Decideix

25A – Mollerussa Decideix


El proper diumenge 25 d’abril es celebrarà la Consulta sobre la Independència de la Nació Catalana a la ciutat de Mollerussa.

Mollerussa Decideix, la plataforma ciutadana organitzadora de la consulta està formada per un grup de mollerussenques i mollerussencs actius en la xarxa de capital social de la ciutat i de múltiples sensibilitats ideològiques, amb l’únic objectiu de poder donar l’oportunitat a la ciutat de Mollerussa d’expressar la seva veu d’una forma lliure, pacífica i democràtica.


Mollerussa Decideix només té la finalitat d’aconseguir la màxima participació en el referèndum d’aquest diumenge sense mostrar ni posicionar-se per cap de les opcions que permet la pregunta plantejada Està d’acord que la nació catalana esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?


Mollerussa Decideix compta amb el suport d’una vintena d’entitats socials, culturals, religioses, esportives i educatives que han volgut manifestar públicament el seu suport en la celebració del referèndum sobre la independència, amb la seva adhesió al manifest de la consulta i fent difusió entre els seus associats.


La campanya institucional de la plataforma ciutadana s’ha centrat principalment en el foment dels valors democràtics i del dret a decidir. El TupperDecideix ha estat la formula utilitzada per l’entitat per fomentar la participació amb el treball de petites reunions amb diversos col·lectius de la ciutat com han estat els joves, les dones, les persones de
tercera edat i els nous catalans.


Per altra banda, la plataforma ciutadana va organitzar amb un ampli dispositiu de recollida de vot anticipat que es va iniciar el dimecres 7 d’abril, coincidint amb la celebració del mercat setmanal dels dimecres i del mercat medieval.


Mollerussa Decideix valora molt positivament la participació dels ciutadans i ciutadanes de la capital del pla en aquesta campanya de recollida de vot anticipat ja que ha aconseguit més de 500 vots per aquest sistema, el que suposa gairebé un 7% del cens electoral de la consulta.


A més a més, la coordinadora de la consulta al municipi, atenent a la petició de diferents votants de la ciutat, organitza la recollida de vot anticipat a casa a les persones que per motius de mobilitat no podrien exercir el seu dret a vot en el Referèndum sobre la Independència de la nació Catalana del 25 d’abril. Per tant, una mesa mòbil es desplaça al domicili d’aquelles persones que ho sol·licitin a l’organització. La finalitat d’aquesta iniciativa no pretén res més que facilitar al màxim l’exercici democràtic.


Mollerussa comptarà amb 4 col·legis i 100 persones

Per tal de facilitar la participació ciutadana en la consulta, Mollerussa comptarà amb 4 col·legis electoral situats en diferents indrets del municipi. A les 3 meses electorals habituals a Mollerussa com són el Col·legi la Salle, el Col·legi el Carme – Vedrunes i l’Escola Municipal de Música Jordi Piqué, s’hi afegeix la seu de Mollerussa Decideix a la plaça Manuel Bertran. Aquest espais de recollida de vot romandran obert des de les 9 del matí fins les 8 del vespre ininterrompudament, esterant que les ciutadanes i ciutadans majors de 16 anys empadronats a la ciutat de Mollerussa pugui exercir el seu dret de vot.


La infraestructura organitzativa d’un esdeveniment d’aquestes característiques comportarà la mobilització d’un centenar de persones que exerciran de presidentes i secretaris de les meses electoral que vetllaran pel correcte funcionament de la jornada electoral, tot garantint la confidencialitat del seu dret de vot lliure i democràtic.

Mollerussa trenca el silenci informatiu sobre el referèndum

El passat dimarts 13 d’abril vàries plataformes de premsa digitals i webs d’informació d’importants capçaleres a Internet es van fer ressò de la presència de Maria Pasqual a Mollerussa per donar suport a la consulta sobre la independència de la nació catalana i exercir el seu dret a decidir com a ciutadana de Mollerussa i de Catalunya sense tenir en compte la seva professió ni condició social.
Des de Mollerussa Decideix vol transmetre un senyal de plena normalitat en la celebració de la consulta en què tothom hi té cabuda i es creu que l’expectació mediàtica que ha generat la presència d’aquesta mollerussenca
pot generar un increment important de la participació en el fet democràtic.


Dos Observadors Internacionals i Visites de Representants Polítics

Per altra banda, durant la jornada electoral del dia 25A dos observadors internacionals certificaran que el procés electoral se celebra dins de la normalitat democràtica d’un país integrat a la Unió Europea i vetllaran perquè els votants disposin de les garanties necessàries per exercir el fet democràtic.


A més a més, el diputat al Parlament de Catalunya per la circumscripció de Lleida, el Sr. Josep Grau i Serís ha expressat als organitzadors la seva voluntat d’exercir el seu dret a vot en el seu col·legi electoral habitual.


Per la seva banda, una comitiva de representants d’Esquerra Republicana ha confirmat la seva presència durant la jornada electoral, encapçalada pel portaveu al Congrès als Diputats, el Sr. Joan Tardà, el senador Sr. Josep M. Esquerda i la diputada al Parlament de Catalunya Sra. Àngels Cabasés.




PER MÉS INFORMACIÓ

J.Manel Solé
Coordinador de Mollerussa Decideix

mollerussadecideix@gmail.com

Telèfon: 650.079.427