dilluns, 5 de juliol del 2010

POSEM EN MARXA EL PLA B, LA ILP PER LA CONSULTA D'INDEPENDÈNCIA, DAVANT EL PERILL QUE EL GOVERN ESPANYOL I EL TC TOMBIN LA IP





LA COMISSIÓ PROMOTORA HA POSAT EN MARXA EL PLA B, UNA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR PERQUÈ EL PARLAMENT DE CATALUNYA CONVOQUI UNA CONSULTA POPULAR SOBRE LA INDEPENDÈNCIA, DAVANT EL PERILL QUE EL GOVERN ESPANYOL I EL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL BLOQUEGIN EL REFERÈNDUM D’INICIATIVA POPULAR SOBRE LA INDEPENDÈNCIA QUE VA ADMETRE A TRÀMIT EL PARLAMENT

Benvolguts/des,

Davant la sentència del TC contra l’Estatut, que suprimeix la competència de la Generalitat per convocar referèndums, i davant de l’amenaça del Govern espanyol de presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de Consultes populars per via de Referèndum, el que bloquejaria automàticament la tramitació de la Iniciativa Popular pel Referèndum d’Independència que la mesa del Parlament va admetre a tràmit, la Comissió Promotora ha decidit activar el Pla B, i avui ha presentat al Parlament una Iniciativa Legislativa Popular (ILP)perquè la Generalitat convoqui una Consulta Popular sobre la independència.

Perquè hem decidit presentar aquest pla B, la proposta de Consulta sobre la Independència com a ILP?


1) La Llei d’Iniciativa Legislativa Popular es va aprovar l’any 2006 i, per tant, ja no pot ser recorreguda pel Govern espanyol i no es pot bloquejar la seva tramitació.

2) Pel fet de presentar-se la proposta de Consulta sobre la Independència com a ILP, fa que no sigui necessària l’autorització del Govern espanyol perquè la Generalitat la pugui convocar. D’aquesta manera, només dependrà la convocatòria de la Consulta sobre la Independència de la voluntat del Parlament de Catalunya.

3) El TC ha suprimit en la seva sentència les competències de la Generalitat sobre referèndums, però, en cap cas, la competència sobre altres tipus de Consultes Populars. De la mateixa manera que l’Ajuntament de Barcelona va poder convocar la consulta sobre la Diagonal, el Parlament pot convocar una Consulta sobre la Independència.

4) En els propers 15 dies la mesa del Parlament ha de decidir si admet a tràmit la ILP que hem presentat. Aviat sabrem si els partits polítics estan al servei del poble de Catalunya o al servei dels interessos d’Espanya.

5) Ho hem volgut fer ara, abans que es dissolgui el Parlament de Catalunya i, per tant, ens quedem sense possibilitat de reaccionar si Espanya boqueja la IP que vam presentar.

El Pla A, la Iniciativa Popular pel referèndum d’independència continua plenament en vigor


En qualsevol cas, i fins que el Govern espanyol no faci efectiu el recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de Consultes Populars per via de Referèndum que permet la IP pel referèndum d’independència, la proposta d’IP continuarà amb normalitat la seva tramitació i, per tant, aquest Pla A continua plenament en vigor, en paral·lel al Pla B avui endegat.

Atentament,
Comissió Promotora de la IP pel Referèndum d’Independència



Mollerussa Decideix